V pondělí 31. října vykradla před polednem dvojice zlodějů prodejnu luxusního zboží v Pařížské ulici v Praze. Podle dosavadního vyšetřování jde o dva cizince, kteří si z butiku pod pohrůžkou použití zbraně odnesli předměty v hodnotě milionů korun.

Z místa pak odjeli na skútru, který odstavili v ulici U Železné lávky. Kriminalisté zjistili, že k dalšímu útěku dvojice pachatelů použila netypicky vypadající auto, ve kterém mohou stále ujíždět. Jde o malé auto značky Smart, které je v modrostříbrném provedení.

Vůz má navíc panoramatickou střechu. To znamená, že čelní sklo auta je protažené až na střechu tak, aby cestující měli rozhled nad sebe. Netradičně vypadající vozidlo by mohlo utíkající zloděje prozradit.

Zloději možná pobývali i v hotelu

„Kriminalisté předpokládají, že pachatelé si loupež dopředu pečlivě plánovali, a nevylučují, že nějakou dobu pobývali v některém hotelu či ubytovacím zařízení. Zde mohli být ubytováni společně, odděleně či v doprovodu dalších osob,“ dodává k pátrání mluvčí policie Andrea Zoulová.

Dva štíhlé cizince ve věku zhruba 30 let policisté intenzivně hledají. Vyzývají nejen provozovatele ubytovacích zařízení v Praze a nejbližším okolí, ale také širokou veřejnost, aby v případě jakéhokoliv svědectví předali své informace na linku 158.

Podívejte se na fotky z kamerových záběrů přímo z butiku:

Fotogalerie
5 fotografií