Nechtěl se bavit s partičkou mladších mužů, tak dostal nakládačku. „Kyjští policisté pátrají po šestici mladíků, která 25. července ve vagonu metra napadla jiného cestujícího. Incident se stal okolo jednadvacáté hodiny ve stanici metra Palmovka,“ uvedla tisková mluvčí pražské policie Iveta Martínková.

„Ještě před příjezdem soupravy metra skupinka zaměřila svou pozornost na muže, který stál na nástupišti. Mladíci muže zpočátku pouze oslovili, když s nimi ale poškozený odmítl komunikovat, začali mu vulgárně nadávat. Vzápětí do stanice přijela souprava metra a muž nastoupil do posledního nebo předposledního vagonu. Mladíci nastoupili za ním a od té doby se jejich agrese stupňovala,“ popsala Martínková.

Muž dostal boxerem do obličeje

Netečnost cestujícího šestici agresorů vytočila natolik, že jeden z nich k muži přistoupil a bezdůvodně ho udeřil pěstí do obličeje. Posléze se k útočníkovi přidal další ze skupiny a s boxerem na ruce začal bít poškozeného do obličeje.

Policie pátrá po šesti mladících, kteří 25. července bezdůvodně fyzicky a slovně napadli dva cestující. Poznáte je?
Autor: Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„V té chvíli se už napadeného muže zastal další cestující, který byl ale ze strany agresorů také napaden. Ve stanici metra Hloubětín pak celá skupina vystoupila. Poškozený pokračoval až do stanice metra Černý Most, kde následně vyhledal lékařskou pomoc. Muž při útoku utrpěl mnohačetná poranění hlavy, která si vyžádala hospitalizaci,” dodala Martínková.

Policie tak prostřednictvím médií prosí veřejnost o pomoc při dopadení mladíků, kterým za jejich počínání hrozí až 3 roky ve vězení. Pokud někoho z mladíků poznáte, zavolejte na bezplatnou linku 158.