Kriminalisté dopadli muže, kterého viní ze tří loupeží v hernách a z jedné v hotelu. Všechny případy se staly v rozmezí od února do března tohoto roku v Praze 2, 8, 9 a 10.

„Přepadení se odehrávala vždy podle stejného scénáře. Nejprve si pachatel místo činu obhlédl a přesvědčil se, zda je provozovna prázdná.  Následně do ní vstoupil s šátkem přes obličej a se zbraní v ruce požadoval pod pohrůžkou násilí vydání peněz. Ty také ve všech případech dostal a pak z místa činu odešel. Tímto jednáním tak způsobil škodu ve výši několika desítek tisíc korun,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk. 

„Vzhledem k tomu, že muž přepadával herny s pistolí v ruce, byla obava, že by mohl být ozbrojený i v době zadržení. Proto byla využita spolupráce se zásahovou jednotkou pražské policie, která zadržení provedla,“ dodal Daněk.

Video
Video se připravuje ...

Policie zadržela zloděje. PČR

Při následné prohlídce vozidla, ve kterém byl muž zadržen, kriminalisté nalezli jak oblečení, ve kterém byla přepadení páchána, tak i pistoli. Jak se později ukázalo, jednalo se o plastovou maketu střelné zbraně. U výslechu pak muž uvedl, že tyto věci měl ve vozidle kvůli tomu, že se ten den chystal na další přepadení herny.

Zadržený pětačtyřicetiletý muž byl obviněn z trestných činů loupeže, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let