Kriminalisté od loňského jara vyšetřovali sérii vloupání do aut, při kterých vozy nebyly poškozeny. Pachatel používal zařízení, které řidiči zabránilo auto zamknout, aniž by si toho při odchodu od vozu všiml.

Když řidič odešel, zloděj mohl nerušeně a bez vyvolání podezření ukrást věci nacházející se v autě. „Většinou šlo o peněženky s hotovostí, doklady a platebními kartami nebo elektroniku. Zloděj nepohrdl tabletem, elektrickými klávesami nebo notebookem. V jednom případě také z odcizených platebních karet uskutečnil výběr z bankomatu, a přišel si tak na částku v řádu desetitisíců,“ sdělil Daněk.

Zvlášť vysokou škodu, asi 300 000 korun, způsobil zloděj krádeží mikrometru, speciálního měřicího přístroje. „Ten se následně kriminalistům podařilo zajistit a díky tomu se vrátil zpět svému majiteli,“ doplnil mluvčí policie.

Podezřelého se podařilo policii odhalit a zadržet již loni v říjnu v herně na Praze 3. Protože jednatřicetiletý recidivista mohl být ozbrojen, při zadržení pomáhala i zásahová jednotka. U muže našli některé z kradených věcí a také plynovou pistoli. Případ ale detektivové i poté prověřovali, protože předpokládali, že má muž na svědomí více krádeží. Nakonec tak vzrostl počet zločinů, které má podle policie muž na svědomí, z původně vyšetřovaných 12 na téměř dvojnásobek.

„Muž se nyní nachází ve výkonu trestu odnětí svobody za jinou majetkovou trestnou činnost a odpykává si trest v délce 14 měsíců,“ sdělil Daněk. „Vzhledem k případům, které kriminalisté třetího policejního obvodu objasnili, se pravděpodobně tato doba ještě prodlouží. Za shora popsané krádeže se spácháním takové škody muži hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi,“ doplnil.

Video
Video se připravuje ...

Policisté zatkli zloděje, který vykradl přes dvacet aut. Policie ČR