Týden vydržela jezdit ulicemi Plzně speciálně vyzdobená vánoční tramvaj. V pondělí ji ale na křižovatce ulic Plaská a Studentská na největším plzeňské sídlišti Lochotín naboural náklaďák.

„Řidič (48) nákladního automobilu, který jel po Studentské ulici, nedal přednost tramvaji, která jela po ulici Plaská,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Alkohol policisté u řidiče náklaďáku i u řidičky tramvaje vyloučili dechovou zkouškou. Nehodu vyřešili na místě pokutou. Bouračka zaměstnala i hasiče a záchranáře. „Zajistili jsme nehodu, zlikvidovali uniklé kapaliny a jednu osobu jsme předali do péče záchranářů,“ řekl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Lehčí zranění

Zraněnou je řidička tramvaje. „Žena (21) utrpěla lehčí zranění a byla transportována na akutní příjem Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně,“ řekla mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

„Vánoční tramvaj bohužel měla nehodu a v současné době neumíme říci, kdy opět vyjede do ulic,“ uvedl mluvčí Plzeňských městských dopravních podniků René Vávro. Nazdobená tramvaj je dlouhá téměř třicet metrů, jde o nejnovější vůz 40T.  Ve všední dni tramvaj jezdila na lince č. 1 a o víkendech na linkách č. 2 a 4.

VIDEO: Letošní plzeňská vánoční tramvaj.

Video
Video se připravuje ...

Vánoční tramvaj v Plzni PMDP

Fotogalerie
9 fotografií