„Obviněného jsem propustila ze zadržení, ale nikoli na svobodu, ale za současného převedení do výkonu trestu odnětí svobody,“ potvrdila soudkyně Lenka Prýcová s tím, že důvody vazby by jinak byly zcela na místě.

Video
Video se připravuje ...

Muž při hádce pobodal bývalou partnerku, místo vazby rovnou nastoupí do vězení za jiný čin. Romana Vébrová

Tím, že byl násilník již pravomocně odsouzený a měl i stanovený nástup do výkonu trestu za napadení policistů, nebylo na co čekat. Kromě obvinění z vraždy bývalé družky má mít na krku ještě dvě loupeže.

Pobodání nepřežila

Krvavý konflikt se odehrál ve středu odpoledne v panelákovém bytě, kam byli již v minulosti několikrát voláni policisté kvůli partnerským neshodám. Útočník měl na bývalou družku zaútočit nožem.

„Žena byla s bodnými zraněními převezena do nemocnice, kde později zemřela. Podezřelý muž byl zadržen a umístěn do policejní cely,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

 

Obvinění z vraždy

Ve čtvrtek večer padlo obvinění. „Krajští kriminalisté zahájili trestní stíhání muže jako obviněného ze zvlášť závažného zločinu vraždy,“ potvrdila policejní mluvčí Pavla Burešová.

Policisté pro muže požadovali vazbu, plzeňský okresní soud ale využil jeho blížícího se nástupu do výkonu trestu a rovnou jej tam poslal. Za vraždu bývalé partnerky hrozí násilníkovi až 18 let v base.

Fotogalerie
4 fotografie