Dům s byty 2+kk a 3+kk vyroste na městském pozemku. „Naším cílem je využívat městské pozemky pro tvorbu nájemního bydlení pro občany, kteří nedosáhnou na vlastní byt,“ přiblížil technický náměstek primátora města Plzně Pavel Bosák.

Video
Video se připravuje ...

Náměstí Emila Škody v Plzni. Město tady plánuje vystavět bytový dům. Romana Vébrová

Kromě dvou podzemních podlaží s parkovacími stáními nabídne stavba šest nadzemních pater se sedmým ustupujícím. „Byty jsou navrženy s ohledem na možný požadavek bydlení jak pro rodiny s dětmi, tak pro seniory. Vybrané lze také vybavit pro osoby s omezenou schopností pohybu, tedy pro bydlení hendikepovaných občanů,“ řekla radní  Světlana Budková.

V přízemí se počítá s nebytovými prostory pro obchod a služby. Ve vnitrobloku zas s oázou klidu plnou zeleně. A zelená bude i střecha, která tak zlepší klima či sníží hluk. Zabudované retenční nádrže na dešťovou vodu poslouží k zalévání zahrady ve vnitrobloku.

Pro celou lokalitu se nyní aktualizuje územní studie. Například blok vymezený ulicemi Husova, Tylova, Husovo náměstím a náměstím Emila Škody není dokončený, uzavřít by jej měla právě nová bytovka. Na tu se v současné době dokončuje architektonická studie. Po jejím projednání se zpracuje projektová dokumentace, z té vyplyne i předpokládaná cena stavby.

Fotogalerie
12 fotografií

 

Fotogalerie
12 fotografií