Osudného dne se partneři pohádali kvůli vzájemnému soužití. Muž se poté zamkl se ženou a jejich malým synkem v kuchyni. Vulgární nadávky ženě záhy vystřídalo násilí. „Jeho agresivní chování se stupňovalo, začal s nožem v ruce ženě vyhrožovat zabitím,“ popsala policejní mluvčí Pavla Burešová.

Video
Video se připravuje ...

Muže (30), který v Plzni zmizel z domu s kojencem (5 měs.) poslal soud do vazby. PČR

Napadené přišel na pomoc člen rodiny, vyrazil zamčené dveře. Násilník ale začal vyhrožovat, že zabije malého. „Toho se také zmocnil, vyskočil s ním z přízemního okna rodinného domu ven na ulici, spoře oblečené dítě položil na sedadlo auta a odjel neznámo kam,“ uvedla Burešová.

Odstavený vůz policisté záhy našli nedaleko domu. To už se rozjela velká pátrací akce, která byla záhy korunována úspěchem. „Muže i s dítětem jsme našli v jednom z barů. Po předání miminka matce jsme muže na místě zadrželi,“ sdělila mluvčí.

Test na drogy měl zadržený pozitivmí. Skončil v policejní cele. Ve čtvrtek jej kriminalisté obvinili z trestného činu braní rukojmí. Za ten mu hrozí pět až 12 let v base. Na soud si počká ve vazbě.

Fotogalerie
8 fotografií