Osudného únorového večera se na operační středisko plzeňských strážníků obrátila žena z východu Čech. Bála se o známého, který se na sociální síti se všemi rozloučil a přidal pár fotek z místa, kde chtěl se vším skoncovat. Z nich bylo zřejmé, že nežertuje.

S rozrušenou ženou komunikoval strážník Vladimír Vildman. Podařilo se mu z fotografií určit, že sebevrah bude někde u Doudlevecké lávky přes řeku Radbuzu. Na místo poslal několik hlídek, z borské služebny vyjeli Jan Lang s kolegou Martinem Machuldou.

Krvavé drama

Pátrat po zraněném začali na doudleveckém břehu. Hrálo se o čas. „Snažili jsme se prosvěcovat vodní hladinu, ten člověk mohl poraněný skočit nebo spadnout do řeky. Nakonec jsme ho našli na břehu asi 80 metrů od lávky. Byl v bezvědomí, zakrvácený, měl několik řezných poranění na předloktí levé ruky,“ vzpomínal Jan Lang.

Ihned zraněnému poskytli první pomoc, pořezanou ruku zaškrtili, aby nevykrvácel. „Měl slabou srdeční činnost, mělce dýchal,“ dodal Lang. Do příjezdu záchranářů sledovali jeho zdravotní stav, poté pomohli zraněného odnést k sanitce. Na plzeňské radnici si ve středu oba převzali ocenění za záchranu života.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

VIDEO: Policisté zachránili život muži, který chtěl skočit z okna v Praze 4.

Video
Video se připravuje ...

Policisté zachránili život muži, který chtěl skočit z okna v Praze 4. Policie ČR

Fotogalerie
8 fotografií