Tragédie se odehrála v den chlapcových narozenin. Muž měl syna údajně zabít nožem, pak se měl bodnout a skočit z balkónu. Sebevraždu přežil a s těžkými zraněními skončil v nemocnici.

„S ohledem na zdravotní stav podezřelého jsme mohly realizovat další procesní úkony až v několika posledních dnech," řekla policejní mluvčí Pavla Burešová.

 K tragédii mělo dojít po předchozí hádce. Chlapec bydlel jen s otcem a prarodiči, o matku přišel již před lety. Škola, kam zavražděný chlapec docházel, na jeho památku vysadila sakuru.

Obvinění z vraždy dítěte

„Kriminalisté ho obvinili z trestného činu vraždy, jehož obětí bylo nezletilé dítě. Vrchní komisařka už podala návrh, aby byl vzat do vazby,“ dodala Burešová. Muž policistům údajně ještě nevypovídal. Uvalena na něj byla vazba.

V den tragédie záchranáři marně bojovali o život chlapce. „Přes veškerou snahu musel lékař konstatovat úmrtí nezletilé osoby. Letecky byl transportován muž v kritickém stavu na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni,“ tehdy uvedla mluvčí záchranky Mária Svobodová.

VIDEO: Osmatřicetiletá máma na Slovensku měla zabít dceru (†15) a pak sebe.

Video
Video se připravuje ...

Ve Spišské Nově Vsi měla osmatřicetiletá žena zabít vlastní dceru (†15) a následně spáchat sebevraždu. TV JOJ