Dnes již bývalý záchranář se k pití alkoholu přiznal. Tvrdil, že měl stres v práci a problémy doma. „Vzhledem k tomu, že jsem byl v takové skepsi, psychicky a fyzicky vyčerpaný, otevřel jsem si láhev vína a do půlnoci ji postupně vypil,“ popsal podle serveru novinky.cz svou službu na základně v Horažďovicích.

Jenže pak následoval výjezd k pacientce. To už se řidiči sanitky kolegovo chování nezdálo, navíc z něj cítil alkohol. „Místo, aby ženu ošetřil, seděl vedle ní a nic nedělal. Proto jsem převzal iniciativu, pacientku naložil na nosítka a odvezl do sušické nemocnice,“ popsal řidič s tím, že ženu sám předal na interně.

Pro pacientku samotnou byl převoz zážitek, který by si klidně odpustila. Zdravotník jí připadal jako zfetovaný. „Pořád mu padala hlava a v jednu chvíli ji položil na moji hruď. V sanitce mi píchl do ruky jehlu na připojení kapačky, ale žádnou mi nedal,“ popsala podle serveru novinky.cz žena. Kapačky se dočkala až ve špitálu.

Záchranář si sám uvědomil, že má s pitím problém. Jako zdravotník skončil a nastoupil na léčení. Soud to vnímal tak, že se muž ze svého pochybení ponaučil. Verdikt ale není pravomocný. „Zvažujeme, že si proti rozhodnutí soudu podáme stížnost,“ uvedla státní zástupkyně. Obžaloba požadovala pro opilce pokutu 15 tisíc korun a zákaz práce záchranáře na rok a půl.

VIDEO: Nic jsem nepil, tvrdil řidič v Brně. Nadýchal 3,88 promile.

Video
Video se připravuje ...

Nic jsem nepil, tvrdil řidič v Brně. Nadýchal 3,88 promile. Městská policie Brno