Mluvčí záchranné služby Mária Svobodová uvedla, že záchranáři dostali krátce před 11. hodinou oznámení o čtyřech lidech v bezvědomí. Na místě zasahovalo osm pozemních prostředků, tři lékaři a pět sanitek. „Zasaženi byli všichni muži ve věku 40 až 60 let, ve velmi vážném stavu byli transportováni na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň,“ uvedla mluvčí.

Tři mrtví

„Do FN Plzeň byly přivezeny čtyři osoby v souvislosti s únikem jedovatých látek. Dva pacienti, oba byli muži, bohužel zemřeli. Další dva pacienti jsou nyní v intenzivní péči a jejich zdravotní stav je velmi vážný,“ řekla v pátek Jana Šimůnková z oddělení pro komunikaci s veřejností plzeňské fakultní nemocnice.

Stav jednoho kriticky zraněného muže se ještě ten den večer začal zlepšovat. „Stav jednoho muže je již stabilizovaný, druhý zůstává ve velmi vážném stavu. Oba zůstávají na intenzivní péči,“ řekla administrátorka nemocnice Libuše Kufnerová. V sobotu bohužel přišla tragická zpráva. Jeden ze čtyř kriticky zraněných mužů v nemocnici podlehl svým zraněním. ČTK to řekla administrátorka fakultní nemocnice v Plzni Libuše Kufnerová.