Zpočátku bude na náměstí stánků méně než obvykle. Kvůli koronaviru musí být totiž splněna hygienická opatření. „Zásadní jsou dvoumetrové rozestupy mezi stánky. Na každém stánku musí být desinfekce. Nebudeme na trhu prodávat žádné občerstvení. Povinností jsou samozřejmě respirátory pro prodejce i pro zákazníky,“ vypočetl za pořádající sdružení Envic Tomáš Popp.

Pořadatelé také apelují na návštěvníky, aby na trhy vyslali jednoho maximálně dva zástupce z každé rodiny. „Musíme vydržet a trhy brát skutečně „jen“ jako nákup skvělého jídla. Společenský rozměr farmářských trhů musíme dát stranou do doby, než zvládneme současnou epidemii,“ řeklPopp.

Kromě lokálního, sezónního jídla se v sobotu začnou prodávat sazenice zeleniny i květin. „Na trhu se budou prodávat kozí, ovčí sýry, čerstvé ryby, maso, uzeniny, mošty, víno. Chybět samozřejmě nebude čerstvé pečivo,“ dodal Popp. Trhy budou začínat o sobotách v osm hodin ráno a skončí vždy v pravé poledne.

VIDEO: I v Brně se s koncem nouzového stavu 12. dubna opět otevřel Zelný trh.

Video
délka: 00:35.88

V Brně se s koncem nouzového stavu 12. dubna opět otevřel Zelný trh Jiří Nováček