Ranní dopravu po Plzni sníh místy úplně ochromil. Sérii karambolů patrně zahájila řidička vozu Seat. Havarovala mezi městskými částmi Litice a Radobyčice.

„S vozem skončila mimo silnici v příkopu. Nehodu nám oznámili v 5.41 hodin a byla jedna z prvních, kterou jsme měli v souvislosti se sněhovou nadílkou hlášenou,“ řekla policejní mluvčí Veronika Hokrová. Otřesená řidička skončila v péči záchranářů.

Kamiony ve svahu

To už ve svahu na Karlovarské třídě ve směru z centra na Lochotín uvázly na sněhu kamiony s návěsy. „Auta tu stála zhruba od šesti hodin ráno. Silnici zprovoznili až hasiči,“ řekla Hokrová.

„Nejdříve jsme traktorem s radlicí uvolnili jeden pruh, kudy jezdila osobní auta,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar s tím, že ve zbývajících jízdních pruzích dál stály kamióny. Dvakrát hasiči urgovali sypač silničářů, který nakonec za hodinu dorazil, a teprve pak se doprava na rušné třídě rozjela.      

 

Sanitka v kolejišti

Na Gerské ulici skončil řidič převozní sanitky v kolejišti. Chtěl objet po tramvajovém pásu kolonu stojících aut. Jenže nevěděl, že v těchto místech jsou místo betonového pásu položené klasické pražce, které nebyly pod sněhem vidět.

„Řidič tak po kolejišti ujel pár metrů, než zapadl,“ řekla policejní mluvčí Veronika Hokrová. Sanitku museli vyprostit hasiči.    

Vážně zraněný řidič

Vážná nehoda se stala u Kokořova na jižním Plzeňsku. „Střetlo se zde osobní vozidlo tovární značky Škoda Scala s nákladním vozem MAN,“ popsala policejní mluvčí Ivana Jelínková. Mladý řidič (20) ze škodovky, údajně policista, který zrovna nebyl ve službě, se vážně zranil.

„V bezvědomí a na řízené plicní ventilaci byl letecky transportován na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Mária Svobodová. Řidič náklaďáku (30) alkohol před jízdou nepil, u řidiče osobního vozu je nařízený odběr krve. Přesné příčiny nehody policisté zjišťují.

VIDEO: Časosběr: Takhle sníh zasypal hlavní nádraží v Praze.

Video
Video se připravuje ...

Časosběr: Takhle sníh zasypal hlavní nádraží v Praze. Mall TV

Fotogalerie
10 fotografií