Řidiče pořádně vyškolila hlavně výpadovka z Plzně na Karlovy Vary. „Od rána máme již několik dopravních nehod podél silnice I/20. Komunikace je velmi kluzká. Museli jsme snižovat rychlost jizdy k zásahu,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Mimo silnici tak skončila auta u Úněšova, Hvožďan či Štipoklas. Naštěstí se jednalo jen o drobné kolize. „Ze dvou nehod u Štipoklas jsme nikoho do nemocnice netransportovali, všichni účastníci byli bez zranění,“ potvrdila mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

V nemocnici ale skončil účastník nehody u obce Pláně nedaleko severoplzeňských Plas. „Ošetřili jsme lehčí zranění u muže a následně jsme jej transportovali do Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně,“ dodala Svobodová.

Do plzeňské fakultní nemocnice vezli záchranáři i dva zraněné z nehody u Hvožďan. Auto tam skončilo na střeše, osádka, muž (70) a žena (75), se lehce zranila. K nehodě kvůli kluzké vozovce vyjížděly složky IZS i na Rokycansku. U Volduch skončilo auto mimo silnici. Lehce zraněnou ženu převezla sanitka do Rokycanské nemocnice.

Buďte opatrní

„S ohledem na zhoršující se klimatické podmínky a zvýšený počet dopravních nehod upozorňujeme všechny řidiče, aby při svých cestách dbali zvýšené opatrnosti. Mlhy, snížená viditelnost, vlhké a namrzající vozovky, to vše může řidiče překvapit a skončit dopravní nehodou,“ dodala policejní mluvčí Michaela Raindlová s tím, že dopravní policisté na Plzeňsku  řeší větší množství dopravních nehod.

VIDEO: Hotové peklo na silnici způsobuje ledovka. Ta dokáže potrápit i chodce na namrzlých chodnících.

Fotogalerie
11 fotografií