Zloději na benzince ukradli láhev alkoholu a dva balíčky sušenek. Všimnul si jich ale celník, který tam ve svém volnu tankoval, a začal povedenou dvojici pronásledovat.

Jenže zloději se lupu vzdát nechtěli. „Během pronásledování jeden z pachatelů příslušníka Celní správy fyzicky ohrožoval odcizenou lahví. Ten z důvodu ochrany svého života a zdraví použil varovný výstřel ze služební zbraně,“ popsala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Fuzzy na stopě

Zlodějům se ale podařilo zaběhnout do nedalekého lesíka. To už na místo dorazili policisté. „Díky kamerovému záznamu policisté zjistili podobu mužů a začali po nich ihned pátrat. Dorazil i policejní psovod se služebním psem Fuzzym,“ uvedla Raindlová s tím, že hafan se hned vydal výtečníkům po stopě.

„Zanedlouho muži zákona zpozorovali dva muže, kteří seděli v autě. Odpovídali popisu, který uvedl kolega z Celní správy, a popisu z kamerového záznamu. Navíc jeden z nich měl boty špinavé od bahna a byl udýchaný,“ řekla Raindlová.

Prozradil se sám

Policisté zjistili, že jde o dva Poláky. Pachatel se jim v zápětí  prozradil sám, když vykřikl, že ho za ukradené šampaňské nikdo do basy nedá. „Tuhle informaci mohl znát pouze pachatel,“ dodala Raindlová.

Dvojice tak teď má policistům co vysvětlovat. „Policejní komisař ve věci zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě. Krádež zboží je šetřena jako přestupek proti majetku,“ doplnila Raindlová.

VIDEO: Zatčení mezinárodně hledaného vraha českou policií.

Video
Video se připravuje ...

Zatčení mezinárodně hledaného vraha českou policií. Policie ČR

Fotogalerie
4 fotografie