V necelé čtvrthodině se na různých místech Plzeňského kraje staly tři vážné nehody motocyklů. Několik lidí utrpělo zranění, zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby. Informovala o tom Andrea Divišová ze záchranné služby.

U Kladrub se při nehodě zranil i řidič osobního vozu narozený v roce 2001, lékaři ho s lehkým zraněním převezli do Stodské nemocnice. „U muže narozeného v roce 2002 musel lékař záchranné služby přes veškerou snahu a péči bohužel konstatovat smrt,“ uvedla Divišová. Podle mluvčího hasičů Petra Poncara po nehodě začal motocykl hořet. Policejní mluvčí Dagmar Jiroušková doplnila, že motorkář zřejmě přejel v zatáčce do protisměru a střetl se tam s autem značky Mitsubushi Pajero s přívěsným vozíkem. Po nárazu byla obě vozidla odmrštěna do příkopu.

Další nehoda se stala u Kočova na Tachovsku. Na silnici ve směru na Planou havaroval podle záchranářů motorkář ve vysoké rychlosti. Vrtulník muže narozeného v roce 1992 převezl ve velmi vážném stavu se zajištěnými dýchacími cestami na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň, uvedla Divišová.

Podle Jirouškové na silnici první třídy podle dosud zjištěných informací řidič motocyklu značky Suzuki ve vysoké rychlosti narazil do zadní části osobního vozu značky VW Passat. U řidiče auta byla dechová zkouška negativní.

Poslední nehoda motocyklu a osobního auta, která byla záchranářům nahlášena téměř současně s předchozími dvěma, se stala u Nezvěstic na Plzeňsku. „Tato nehoda je naštěstí lehčího průběhu, pacienta narozeného v roce 1962 transportujeme s lehkým zraněním a při vědomí do FN Plzeň,“ dodala Divišová.