Vše začalo při popíjení vodky v jednom z plzeňských bytů. Poláci Malgorzata a Robert Alexandře nabídli, že ji vezmou ven na piknik. Vše vypadalo idylicky, zajeli do lesa, zapálili táborák. Jenže pak začal horor.

„Nejprve ženu povalili na zem a začali mlátit do obličeje. Pak jí svázali ruce za záda gumovým lanem a vyhrožovali, že ji zabijí a zakopou dva metry pod zem,“ uvedla státní zástupkyně.

Donucená k sexu

Pak Řekyni přejížděli nožem po krku, až strachy omdlela. To byl ale jen začátek. „Když se probrala, muž ji donutil k pohlavnímu styku. Spoluobžalovaná je sledovala, masturbovala při tom a vše natáčela na mobilní telefon. Pak si pachatelé role vyměnili, kdy poškozená musela před zraky muže orálně uspokojovat jeho partnerku,“ stojí podle serveru Novinky.cz v obžalobě.

Asi po dvou hodinách pár svoji oběť svázal a naložil do auta. Alexandře se podařilo uvolnit si ruku, a když vůz zastavil na světelné křižovatce, otevřela si dveře a utekla. Snažila se křikem přivolat pomoc, plakala.

„Byla evidentně v šoku. Ruce měla špinavé od hlíny, držela nějaký provaz a pořád si mnula zápěstí, jako by jí někdo svázal ruce. Lámanou češtinou nám říkala, že právě utekla z auta dvěma Polákům, které zná z práce a kteří ji znásilnili,“ popsala svědkyně, která zavolala na tísňovou linku.

Přísnější tresty, oběť má trauma

Oba agresory poslal loni plzeňský okresní soud za znásilnění, vydírání, nebezpečné vyhrožování a omezování osobní svobody do vězení na pět let, respektive na 4,5 roku.

Jenže podle nového znaleckého posudku má poškozená žena z prožitého traumatu závažnou duševní poruchu. „Je třeba právně posoudit následek stíhaného jednání jako těžkou újmu na zdraví, tedy jako zvlášť závažný zločin,“ uvedl Vrchní soud v Praze ve svém rozhodnutí.

Obžalobou se tak s ohledem na přísnější právní kvalifikaci bude zabývat Krajský soud v Plzni. Násilníkům hrozí dvojnásobné tresty.

VIDEO: Policisté dopadli v Praze násilníka.

Video
Video se připravuje ...

Policisté chytli muže, který se minimálně třikrát v Praze pokusil o znásilnění. Policie České republiky