Slavnostní zahájení, které je naplánované na sobotní 16. hodinu, se ponese v duchu oslav 100. výročí narození plzeňského rodáka, cestovatele Miroslava Zikmunda.

Každý den poté, až do neděle 25. srpna, budou pro zájemce připravena v areálu sportovní stanoviště. Ta se budou vždy po třech dnech střídat. Mezi největší lákadla patří lidský stolní fotbal, velká vodní skluzavka, stanoviště virtuální reality, lanový park či lezecká stěna.

„I v letošním roce bude program rozdělen na třídenní bloky, kdy v každém z  nich budou moci děti vysoutěžit medaili. V prvním bronzovou, ve druhém stříbrnou a v posledním bloku zlatou medaili,“ doplnil Přemysl Švarc, vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně.

 Najdou nové talenty

„Sportmanie Plzeň je skvělou příležitostí jak pro děti, aby poznaly nové sporty nebo začaly aktivně sportovat, tak i pro sportovní kluby, které se mohou na akci prezentovat a získat nové členy,“ uvedl plzeňský primátor Martin Baxa. 

 Vstup na akci je zdarma, otevřeno bude ve všední dny od 13 do 20 hodin, o víkendech od 10 do 20 hodin. V den zahájení bude sportovní program ukončen již v 16 hodin, kdy začne slavnostní ceremoniál. Připravené jsou i speciální dny s městským obvodem nebo odborné přednášky a workshopy, které začnou každý den od 18 hodin. Program akce je ZDE

VIDEO: Sportovní park na brněnském koupališti.

Video
Video se připravuje ...

Sportovní park na koupališti Riviéra. mm