Zdejší školní jídelna vymýšlí skvělé tematické dny mezinárodní kuchyně, mají zde školicí středisko a navíc provozují svoji doplňkovou činnost. Díky té mohou rozvíjet stravování pro naše žáky mateřských a základních škol,“ vysvětlila radní pro oblast školství Lucie Kantorová. Kapacita zrekonstruované školní jídelny je až 1500 obědů denně, na přípravě jídel se podílí tým 12 zaměstnanců.

Bistro s názvem Desítka a kapacitou 52 míst bude mít otevřeno každý všední den. v čase oběda od 11 do 14 hodin. „O naše stravovací služby je velký zájem. Vaříme poctivě, z čerstvých surovin a hlavně s láskou k řemeslu. Nově zrekonstruované prostory nám umožňují tuto nabídku rozšiřovat. K dobrému jídlu patří i hezké prostředí a to se nám nyní podařilo realizovat,“ řekla ředitelka 10. školní jídelny Olga Süssová.

Již v loňském roce prošla opravou část školní jídelny pro žáky. Kromě rekonstrukce samotné části jídelny tady vznikl kulturní a hravý prostor pro děti. Přibyly dekorativní prvky a zpestřením je i bylinková zahrádka.

VIDEO: Setřou obědy zdarma rozdíly mezi dětmi?

Video
Video se připravuje ...

Obědy zdarma že setřou rozdíly mezi dětmi? Naivní, říká vzdělávací expertka Blesk TV