Největší investice čeká Lochotínský park, jeho obnova naváže na revitalizaci první části z roku 2015. „I v této etapě budou provedeny úpravy zeleně, vysazeny nové stromy i květinové záhony, upraveny parkové cesty i zpevněné plochy. Doplní se mobiliář informačního systému, dětské prvky i fit prvky pro dospělé,“ řekl náměstek primátora Michal Vozobule.  

S obnovou části parku kolem Lochotínského pavilonu se bude muset počkat dva roky, až se ukončí výstavba retenční nádrže Vinice. „Související investicí bude položení kanalizačního potrubí podél nádrže, které má v budoucnu sloužit pro převedení dešťových vod z oblasti Vinic a Kopeckého pramene do parku a dále do nivy Mže,“ upřesnila Irena Tolarová ze správy veřejného statku.

Schodiště U Ježíška

Další velkou investicí bude úprava pěšího propojení mezi Mikulášskou ulicí a nivou řeky Radbuzy včetně úpravy parku U Ježíška. „Vyroste přes 80 metrů dlouhé rampové schodiště, podél něhož bude vystavěna  opěrná zídka a vybudováno veřejné osvětlení. Dále budou do parku vysazeny stromy a keře a umístěna dětská prolézačka a lavičky,“ uvedla Tolarová s tím, že cesta se napojí na nynější stezku pro pěší a cyklisty podél řeky.

Město chystá také obnovu víceúčelové nádrže v Červeném Hrádku. Opevní se břehy, na břehu vyrostou terasovité stupně pro posezení a vstup do vody. V okolí vyroste nové hřiště pro míčové hry či fit prvky. Kolem nádrže povede cesta pro pěší, město tu vysadí stromy a upraví trávníky.

Jedním z menších, právě dokončovaných projektů, je parková úprava prostoru v Radčicích v meandru řeky Mže. Kromě sadovnických úprav tu obnovili přírodní tůň a nově jsou upravené i stezky pro pěší.

VIDEO: Úprav se dočkal i Třemošenský rybník a okraji Plzně.