Incident se odehrál loni v lednu. Opilého Mária K. odvezl taxikář z plzeňského klubu, aby se vyspal v bytě u kamaráda v městské části Doubravka. Právě tady došlo mezi oběma muži k potyčce.

Oběti zasadil několik úderů pěstí do obličeje, udeřil ho tyčovitým předmětem do ruky a prudce ho kopl nebo udeřil silně do břicha, i když věděl, že v břiše jsou životně důležité orgány a může dojít k jejich poranění, což je zdraví ohrožující stav,“ popsal státní zástupce Martin Rykl.

Útočník si nic nepamatoval

Bezvládné tělo taxikáře pak ráno našli lidé ležet na chodbě bytovky. Zachránit muže se již nepodařilo, zemřel na krvácení do břicha z roztrženého tenkého střeva.

Oběť měla ještě přeražený nos a zraněnou ruku, podle znalců i od poranění tyčovitým předmětem. Tím byl nejspíše teleskopický obušek, který ležel vedle mrtvého a patřil jemu.

Krvavá stopa vedoucí od těla oběti policisty dovedla k jednomu z bytů. Po dlouhém zvonění jim otevřel rozespalý Mário K., měl zranění na hlavě a oblečení od krve. Nedovedu si představit, že bych to udělal. Probudila mě až policie, tekla mi krev z čela,“ uvedl v přípravném řízení Mário K., u soudu nevypovídal.

Mezi kolegy nebyl oblíbený

Podle SMS zpráv, které Mário K. poslal osudnou noc kamarádovi, se s taxikářem nejspíše nedohodli na placení.

U soudu vypovídal i bývalý kolega oběti, který shodou okolností bydlí v domě, kde došlo k incidentu, a zraněného objevil. „Vracel jsem se domů a našel jsem ho ležet na chodbě. Zavolal jsem záchranku, mezitím vylezl pán z vedlejšího bytu, měl zranění na hlavě. Nevěděl, co se děje. Pak jsem zjistil, že jsem toho mrtvého znal. Neměl mezi taxikáři moc dobrou pověst. Chytil se každé příležitosti, aby mohl někoho okrást,“ uvedl.

„Neměl sklony k agresivitě ani problémy s klienty,“ řekla vdova po taxikáři. Verdikt není pravomocný, odsouzený se odvolal.

VIDEO: Taxikář ve pražské Zbraslavi srazil před časem svou klientku. Nedohodli se na ceně.