„Důvodem bylo nebezpečí, že by utekl,“ řekl soudce Miroslav Vajgant. Podle informací Blesku se měl muž v přípravném řízení k vraždě doznat, při vazebním jednání nevypovídal, ale měl souhlasit s tím, co dříve vypověděl na policii.

Hned od začátku se mluvilo o vraždě

Mrtvou ženu a muže v kritickém stavu našli policisté první únorový den v mobilheimu na okraji obce Svinná u Stříbra na Tachovsku. Kvůli hlášenému úniku plynu byli na místě i hasiči. Ženě už nebylo pomoci, pořezaného muže odvezl do nemocnice vrtulník.

Už tehdy policie pracovala s variantou, že šlo o vraždu. „Vzhledem k prvotním informacím nemůžeme v tuto chvíli vyloučit násilný trestný čin,“ řekla minulý pátek policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Vražda a sebevražda

Teď už má policie jasno. Z výsledků soudní pitvy totiž vyplynulo, že bezprostřední příčinou smrti mladé ženy bylo udušení ze zardoušení. Proto jakmile to zdravotní stav muže dovolil, kriminalisté ho vyslechli a obvinili z vraždy.

„Zjistili jsme, že k samotnému skutku mělo dojít již poslední lednový den. Muž ženu nejprve zabil, poté připravil únik plynu z propanbutanové láhve a pořezal si zápěstí,“ řekla policejní mluvčí Martina Korandová s tím, že motivem měly být rodinné spory. Mladý pár se podle místních do obce přistěhoval asi před půl rokem. „Prý prodali byt a chtěli stavět. Do vsi ale nechodili, prakticky jsem je neznal,“ řekl jeden z místních.

Fotogalerie
10 fotografií