Vyhrocený incident se odehrál u obce Nový Bor. Peter R. ve svém voze Škoda Octavia předjel řidičku Peugeotu 307. „Vybrzdil ji a zastavil před ní. Údery rukou jí rozbil sklo ve dveřích u řidičky, pěstí rozbil čelní sklo a kopanci promáčkl dveře. Vytrhl jí mobil z ruky, bouchl s ním o auto a zahodil do pole,“ řekl státní zástupce Jan Hrubý.

Řidič incident sice přiznal, ale tvrdí, že ho řidička ohrozila. „Jela felicie s vozíkem, za ní peugeot, a já oba předjížděl. Když jsem byl na úrovni peugeotu, začala taky předjíždět, já jel částečně příkopem. Vezl jsem děti a ona je ohrozila. Byl jsem ve stresu, tak jsem si to s ní chtěl vyřídit. Do skla jsem bouchl jen jednou a mobil jsem jí jen zahodil, nepraštil jsem s ním,“ hájil se Peter R.

Vypadal jako mafián

„Když jsem předjížděla felicii, přiřítila se zezadu dvě auta, bílé a černé. Zařadila jsem se zpět a ten řidič z bílého vozu mě předjel a zablokoval. Vypadal jako mafián, bála jsem se o život. S dcerou sestřenice, kterou jsem vezla, jsem se zamkla v autě. Rozmlátil sklo ve dveřích, a když jsem chtěla volat mobilem o pomoc, vytrhl mi ho z ruky a zahodil. Sklo z rozbitého okna mě pořezalo,“ popisovala dramatické chvíle napadená řidička Kateřina Š.

Další svědkyně – řidička z felicie

„Jela jsem asi 60 km/h. Šedivý peugeot mě předjížděl, když se zařazoval zpět do pruhu, přiřítila se během okamžiku dvě auta – bílé a černé. V jednu chvíli jsme jeli tři vedle sebe. Bála jsem se, že mě z cesty vytlačí,“ líčila Marie H. u soudu.

„Předjeli mě a kus dál jsem uviděla to bílé auto, jak stojí před peugeotem a černé za ním. Když odjeli, šla jsem k peugeotu, tam byla vyděšená řidička se zakrvácenou rukou a celá se třásla, zavolala jsem policii,“ uvedla.

Trestní příkaz nepřijal

Soud potrestal řidiče již dříve trestním příkazem s podmínkou a dvouletým zákazem řízení. Peter R. ale podal odpor, věc se tak projednávala v hlavním líčení. Za výtržnictví a poškození cizí věci si nakonec Peter R. vyslechl osmiměsíční trest s podmíněným odkladem na 18 měsíců a zákazem řízení jeden a půl roku. Rozsudek není pravomocný.

VIDEO: Vybrždění kamionu na D2 u Podivína se řidiči osobního auta vymstilo.