K halekajícímu opilci, který obtěžoval kolemjdoucí, vyjížděli strážníci na zastávku hromadné dopravy u Hlavního nádraží v Šumavské ulici. „Hlídka se ho snažila uklidnit, ale bylo to obtížné,“ uvedla mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Alkoholem posilněný chlapík se nakonec rozzuřil a začal být na strážníky agresivní. „Nešetřil ani dost hrubými výrazy na jejich adresu a ani přes opětovné výzvy se svým jednáním nepřestal,“ řekla Pužmanová.

A aby toho nebylo málo, dostal „skvělý“ nápad, že se bude přetlačovat na silnici s projíždějícími auty. A hned se rozeběhl do vozovky. „Strážník ho sice odvedl zpátky do bezpečí a posadil ho na lavičku, ale dotyčný záhy nato městského policistu odstrčil a nečekaným výpadem se pokusil vběhnutí do vozovky zopakovat,“ popsala Pužmanová s tím, že opilec nakonec skončil s želízky na rukou.

K vystřízlivění ho strážníci převezli na záchytku. Jen co za ním zaklaply dveře, vyrážela hlídka znovu na stejné místo. Čekal tam na ně další opilý. „Ten se nebyl schopný kvůli přemíře alkoholu postavit na vlastní nohy,“ dodala Pužmanová. Skončil tak, stejně jako před tím jeho kumpán z mokré čtvrti, na záchytce.

 VIDEO: Opilec ve Znojmě skákal do cesty projíždějícím autům.