Jaroslava K. trpěla Alzheimerovou nemocí. Kvůli ní se stala obětí neuvěřitelného hyenismu. Hucl využil toho, že stařenka neměla žádné přímé příbuzné a špatně vnímala realitu a nechal si od ní podepsat splnomocnění k prodeji jejího domku v Řevničově na Rakovnicku. Ten pak společně se známými z realitky Pavlem Kaiserem (68) a Marií Šnoblovou (45) prodali za 1,5 milionu Kč. Stařence ale vyplatili jen 970 tisíc Kč. Provizi za prodej nemovitosti ve výši 211 tisíc Kč si rozdělili Kaiser a Šnoblová. Dalších více než 100 tisíc Kč stály poplatky a znalecké posudky. Kam zmizelo zbylých 200 tisíc Kč, se neví. Soud teď nad povedenou trojicí vynesl ortel.

Podmíněné tresty

Bývalý ředitel Hucl dostal podmínku na 30 měsíců se zkušební dobou 1,5 roku, stejně jako realitní makléř Kaiser. Oproti rozsudku Okresního soudu Plzeň-jih oběma odvolací soud zkrátil trest o půl roku. Šnoblová pak dostala 34 měsíců podmíněně se zkušební dobou 20 měsíců. Všichni tři musejí ještě příbuzným po zemřelé Jaroslavě K. společně zaplatit 229 tisíc korun.

Okamžitý vyhazov

Na podvod přišla před osmi lety sociální pracovnice a majitel Lázní Letiny Milan Matoušek začal ihned jednat. Vše nahlásil policii a Hucla okamžitě propustil. „Předal automobil, telefon a po pěti letech práce odešel z kanceláře jen s igelitovým pytlíkem v ruce. Trvalo to 10 minut,“ řekl Matoušek. „Je to hrozný. Nenapadlo by mě, že ředitel, kterému stařenka věří a měl se o ni starat, zneužije její bezbrannosti. Je to otřesný hyenismus,“ dodal Matoušek.

Jen pomáhal

Hucl vinu odmítal. „Paní mě sama požádala, abych jí pomohl s prodejem domku. Že je nemocná, jsem nevěděl,“ tvrdil Hucl. „Provize z prodeje domku byla 211 tisíc Kč. Tu jsem si rozdělil se Šnoblovou. Zbytek byly náklady na prodej,“ vysvětloval Kaiser, proč stařenka dostala tak málo peněz. Vinu odmítá i Šnoblová.

Řevničov podvod pobouřil

Bývalou učitelku Jaroslavu K. měli v Řevničově na Rakovnicku všichni rádi. To, že přišla o dům, pobouřilo celou vesnici. „Všechny nás to šokovalo, jakou lumpárnu jí provedli. Bývala to taková elegantní dáma. Děti neměla. Dlouho byla vdova a pak žila s přítelem. Učila i mé děti,“ řekla před čtyřmi lety Blesku sousedka Věra Černá.

Fotogalerie
5 fotografií