Policisté mají v souvislosti s Metalfestem naplánované bezpečnostní opatření. Budou dohlížet na dodržování klidu a pořádku jak na místě, tak v přilehlém stanovém městečku. „To vznikne na loukách mezi zoo a řekou Mží. Sloužit bude tuzemským i zahraničním návštěvníkům festivalu k přespání a odpočinku,“ uvedla policejní mluvčí Hana Štefflová s tím, že zvýšený policejní dohled bude i v přilehlých čtvrtích Vinice a Roudná.

Očekává se i velké množství aut, která budou parkovat v místě konání festivalu i v okolí. „Řada návštěvníků přijede vlastními osobními vozy, parkovat budou ve zvýšené míře i u zoo, na Roudné, na Chmelnicích a též na sídlišti Vinice,“ řekla Štefflová.

Dojde i k dočasným změnám a omezením v dopravě. „Zvýšíme i počet dopravních hlídek, ty budou v případě potřeby řídit provoz,“ informovala Štefflová.

S tím půjde ruku v ruce i zvýšený počet silničních kontrol. „Zaměříme se především na dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek ze strany šoférů,“ dodala Štefflová.

Akce bohužel láká kromě příznivců tvrdé muziky i zloděje a kapsáře. „Stahují se sem ti, kteří se specializují na krádeže věcí z aut nebo stanů,“ doplnila Štefflová s tím, že policisté budou rovněž pátrat po hledaných a pohřešovaných osobách, odcizených vozidlech a kolech.