Sedačková lanovka se na šumavský Špičák pro bikery rozjede v sobotu 3. června. „Prvních 14 dnů budeme mít otevřeno po dohodě s CHKO jen o víkendech. Od 15. června pojedeme každý den až do 17. září, a pak znovu jen víkendy až do neděle 29. října,“ uvedl provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Těšit se nadšenci pro horskou cyklistiku mohou na nově vylepšenou trať Struggle. „Hráli jsme si s ní celý měsíc,“ řekl Kasík. Dráha o celkové délce 1750 m a převýšení 320 m má špičkové parametry. Pravidelně se na ní jezdí iXS European Downhill Cup, tedy závod evropského poháru ve sjezdu.

Ten se letos na Špičáku pojede o předposledním červencovém víkendu již poosmé v řadě. „Sjedou se sem bikerská esa. O body do tohoto seriálu tady vždy bojují cyklističtí sjezdaři z téměř 30 zemí světa, například z Austrálie, Nového Zélandu, USA, Venezuely či Jižní Afriky,“ popsal Kasík.

Na své si přijdou i ti, kteří do areálu přijedou bez kola a přesto si budou chtít trať vyzkoušet. „Nakoupili jsme do půjčovny úplně nová kola pro downhill i běžné svezení od značky Kona, ke které jsme přešli,“ řekl Kasík.

Pro letošní sezónu jsou také připravené různé programy pro rodiny s dětmi, k zapůjčení jsou i elektrokola. „Je připravená i Gravity Academy, tedy výuka jízdy na horském kole pro všechny věkové kategorie,“ dodal Kasík.

Lanovka na vrchol v létě pojede od 9 do 17 hodin, v pátek a sobotu až do 18 hodin. Letošní novinkou je letní celosezónní společná jízdenka s německým areálem Geisskopf. Dospělí za ni zaplatí 7830 korun, mládež 6750 a děti a senioři 4320 korun.

Špičácký bikepark také jako jediné středisko u nás vydává a akceptuje GraVity Card. To je společná jízdenka pro 16 nejlepších evropských areálů. Její cena pro dospělého je 11 890 korun.

Fotogalerie
10 fotografií