Nehoda se stala mezi Staňkovem a Ohučovem na hlavním silničním tahu z Plzně na Folmavu a do SRN. „Řidička (25) Škody Octavia jedoucí ve směru od obce Staňkov na obec Ohučov vjela na hlavní komunikaci, kde nedala přednost v jízdě osobnímu automobilu Škoda Octavia, který řídila žena (22),“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.  

Auta se srazila a náraz je odmrštil na třetí vůz značky Honda. S tím chtěla jeho řidička odbočit z hlavního tahu na Staňkov. „Obě vozidla Škoda skončila v levém silničním příkopu, kde došlo k poškození betonového sloupku a betonového žlabu,“ uvedla Brožová.

Ve škodovce, která nedala přednost, jeli i tři pyrenejští horští psi. „Nehodu jeden pes nepřežil, utrpěl vážná poranění a nikdo ze záchranářů mu nedokázal pomoci. Druhý pes byl zraněn, jeho ošetření u veterináře si zajistí majitelé sami,“ doplnila mluvčí hasičů Pavla Jakoubková. V nabourané hondě převážela majitelka dva border teriéry, ti vyvázli bez zranění.

Policisté dali všem třem řidičkám dýchnout, žádná z nich před jízdou alkohol nepila. Škoda na dvou oktávkách je celkem zhruba 200 tisíc korun, honda utrpěla poškození odhadem za 100 tisíc korun. „Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích,“ zakončila Brožová.

VIDEO: Podívejte se, jak to vypadá na psí výstavě.

Video
Video se připravuje ...

V Letňanech soutěžila nejrůznější psí plemena, konala se 31. Mezinárodní výstava psů. Michaela Lišková

Fotogalerie
8 fotografií