„Noční práce spočívaly především ve vyhledávání skrytých ohnisek požáru a jejich hašení,“ uvedla mluvčí hasičů Kamila Langerová.

O požáru skladovací haly s plastovými paletami a přepravkami se hasiči dozvěděli v pondělí před osmou ranní, lokalizovali ho před polednem. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu ze čtyř. Na druhý stupeň byl snížen až ve 21.30. U požáru zasahovalo více než 20 profesionálních i dobrovolných jednotek, na místě jich stále zůstává deset.

Firma řeší, co dál

Proč se vznítila hala, kterou má pronajatou společnost Fides Group, jež se zabývá mytím vratných obalů v automobilovém průmyslu, zjišťují vyšetřovatelé hasičů i policie.

Video
Video se připravuje ...

Požár haly ve Frenštátu pod Radhoštěm způsobil škodu za nejméně 80 milionů korun. HZS Moravskoslezského kraje

„Nyní vedení společnosti pracuje na strategii, jak celou věc řešit. V následujících dnech budeme na toto téma jednat s našimi obchodními partnery. Situace je o to složitější, že naše společnost funguje jako chráněná dílna v automobilovém průmyslu, kde jsou vztahy mezi dodavateli a zákazníky úzce provázané,“ sdělil předseda představenstva Fides Group Radim Cvrkal. Provoz zaměstnává 50 lidí, nikdo nebyl naštěstí zraněn.

Fotogalerie
26 fotografií