„Pes utekl z areálu firmy 27. listopadu. Nahlásil jsem to do útulků i na městskou policii,“ sdělil majitel psa s tím, že jeho rotvajler byl očipován. O tři dny později nebohého pejska téměř lovili hasiči z řeky Olše. Zachránili ho z ostrůvku, na který se pes vydrápal.

Video
Video se připravuje ...

Hasiči zachraňovali pejska, který uvázl na ostrůvku uprostřed řeky Olše v Karviné. HZS Moravskoslezského kraje

Majitel nebyl poblíž, a tak byl pes předán městské policii, která s ním jela na veterinu. Zde lékař zjistil, že pes utrpěl velmi těžká zranění. „Konstatoval, že má pes rozdrcenou pánev a rozsáhlá vnitřní zranění. Nebylo možné jej umístit do útulku, proto bylo ukončeno jeho utrpení,“ uvedl ředitel karvinské městské policie Petr Bičej.

Čip nebyl nalezen

Zprávy o tragickém konci pejska pobouřily veřejnost. „Neměl jsem ponětí. To, že hasiči zachránili mého psa, jsem se dozvěděl z médií. Pak jsem volal na městskou policii. Řekli mi, že pes byl utracen,“ popsal majitel. Domnívá se, že vážná zranění, které pes utrpěl, mohla být na útěku způsobena autem či vlakem.

Ředitel městské policie své strážníky hájí. „O utracení nerozhodují strážníci. Bohužel dle vyjádření veterináře, ačkoli má výkonnou čtečku a má zkušenosti s „putováním“ čipů pod kůži psa, nebyl zde čip nalezen,“ řekl Petr Bičej s tím, že s majitelem měl ve středu dopoledne osobní schůzku. Zda nešťastnou situaci bude majitel řešit, rozhodne dle jeho slov zpráva veterináře.

Fotogalerie
7 fotografií