Zločin se stal v první polovině července v opavské části Jaktař v bývalém kravíně, kde se zdržují bezdomovci.

„Žena byla v okamžiku příjezdu týmů zdravotnické záchranné služby při vědomí a komunikovala. Prvotní vyšetření zasahující lékařkou však ukázalo život ohrožující popáleniny druhého stupně, a to v oblasti trupu, hlavy, horních i dolních končetin,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Při vyšetřování se potvrdilo podezření, že na jejím zranění má podíl někdo další. „Ze všech získaných a zjištěných skutečností kriminalisté pojali podezření, že poškozená mohla být zraněna úmyslně,“ řekla mluvčí moravskoslezské policie Pavla Jiroušková.

Stihla si zavolat pomoc

Jasně hovořil výsledek odborného vyjádření policistů z odboru kriminalistické techniky a expertiz z Frýdku-Místku, kteří zjistili na zajištěném oděvu ženy či matraci přítomnost těkavých hořlavých látek odpovídajících odpařenému benzinu.

Krajští kriminalisté následně zadrželi podezřelého muže, bývalého druha nebožačky. Obvinili jej z pokusu o vraždu. Podle policistů ženu polil, zapálil a pak z místa odešel. Napadené se ale podařilo plameny uhasit a pak si ještě stihla přivolat pomoc. Motivem útoky byly spory, které vygradovaly pod vlivem alkoholu.

VIDEO: Jak se uhasit když hořím.