V březnu v centru Ostravy oslovila vykutálená vědma ženu, když zjistila, že nešťastnice se nachází v těžké životní situaci a je psychicky „na dně“, nabídla jí věštecké služby.

„Zřejmě využila jejího stavu a ženě sdělila, že jí může od těchto problémů pomoci,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Tisíce za spálené vlasy

Poškozenou ženu obviněná nejprve vyzvala, aby jí dala pár svých vlasů, které poté zabalila do papírového kapesníku. Ženě radila, aby vlasy i s kapesníkem spálila a něco si přála. Za to si řekla o 10 tisíc korun a domluvily se na další schůzce.

O tři dny později se ženy opět sešly v centru Ostravy. Tentokrát jí obviněná měla předat svěcenou vodu s informací, aby se o půlnoci pomocí kapesníku touto potírala, a poté její psychické problémy pominou. Za tuto radu si řekla rovnou o 100 tisíc!

„Poškozená měla část peněz v hotovosti a část peněz šla vybrat do bankomatů. Nakonec jí předala 90 tisíc korun a k tomu zlatý prsten,“ řekla Michalíková.

Sama se přihlásila

Vědma, dosud netrestaná, se sama přihlásila na policii, když zjistila, že po ní pátrá. „Ke svému jednání uvedla, že občas lidem věští budoucnost z ruky, že se jedná o rodinnou tradici. Občas jí za to lidé dali peníze a údajně to tak mělo být i v tomto případě," popsala Michalíková a dodala: 

„Jak sama u výslechu uvedla, je si vědoma toho, že finanční částky, které měla od poškozené přijmout, byly nepřiměřené. Prsten, který také obdržela, pak dobrovolně na policii odevzdala a mohl být vrácen poškozené,“ zakončila.

Obviněná žena podle ní uvedla, že je připravená poškozené peníze splácet. Přesto jí hrozí až pět let vězení.

VIDEO: Jaké katastrofy potkají lidstvo v roce 2023 podle baby Vangy.

Video
Video se připravuje ...

Jaké katastrofy potkají lidstvo v roce 2023 podle baby Vangy? Videohub

Fotogalerie
3 fotografie