Povedená dvojice seniorku poprvé oslovili 24. března, když dopoledne seděla na lavičce autobusové zastávky u polikliniky v ulici 8. pěšího pluku. „Důchodkyně nabídce posvěcení zlatého prstenu uvěřila a muži ho předala. Dvojice ženě slíbila, že jí prsten donesou domu, to se ale nestalo,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Kubzová.

O týden později seniorka dotyčnou dvojici náhodně potkala na Malém náměstí. „Když po nich chtěla vrátit svůj prsten, přišli s další legendou. Následovala je až k dopravnímu hřišti na ulici Pionýrů, kde se posadila na lavičku. Dvojice využila její slabé chvíle a pod záminkou, že jim musí dát ještě druhý prsten, aby jí vrátili ten první, jí neznámá žena z prstu stáhla zlatý prsten. Poté oba z místa odešli,“ dodala Kubzová.

Video
Video se připravuje ...

Policie z Frýdku-Místku pátrá po dvojici, která obrala stařenku (84) o prsteny. PČR

Styděla se

Seniorka věc policii hned neoznámila, protože se styděla. „Pár dní nato se však svěřila své vnučce, která ji odvezla na policejní služebnu celou věc nahlásit,“ podotkla mluvčí.

Pokud byste se stali svědky či snad obětí vykutálené dvojice, obrat´tese na linku 158. Pachatelům za krádež hrozí až dva roky vězení.

Fotogalerie
4 fotografie