Hasiči museli v pondělí od rána do noci pomáhat u 140 případů, v terénu byli také všichni dopravní policisté vedení nevyjímaje. Největšími podíl viny na šílené situaci nesou kamioňáci. Uvízli s těžkotonážními vozy v kopcích, převrátili se…

„Tahali jsme vozidla z příkopů a sněhových závějí.  Těžká vyprošťovací technika zasahovala u více než deseti událostí,“ sdělil mluvčí hasičů Lukáš Popp.

Video
Video se připravuje ...

Zásahy moravskoslezských hasičů po sněhové kalamitě 12. prosince. HZS Moravskoslezského kraje

„K 6. hodině ranní v úterý se navýšil počet výjezdů o 17 událostí. V devíti případech se jednalo o dopravní nehody, z toho v sedmi případech jsme pouze vyprošťovali vozidla ze sněhové pasti. Dalších osm nočních výjezdu nám připravil sníh spolu s popadanými stromy a polámanými větvemi,“ dodal Popp.

Mezi vážnější nehodu, za kterou může sněžení, patří střet dvou kamionů a jednoho osobního vozidla na silnici I/11 v Hrádku na Jablunkovsku. Zranil se při ní jeden člověk a komunikace vedoucí na Slovensko byla osm hodin kompletně uzavřena v obou směrech.

Podle jednoho z policistů má většina kamionů letní gumy. Jak však dříve uvedl mluvčí Česmad Bohemia Martin Felix, pneumatiky nepřezouvají, protože jedou třeba přes půl Evropy, čili třeba z tepla do zimy.

Jaké bude počasí? Sledujte radar Blesku

Fotogalerie
22 fotografií