Neštěstí v Ostravě se stalo okolo 13:00. Muž podle Humpla nejevil v okamžiku příjezdu záchranářů žádné známky života. „Záchranáři zajistili jeho dýchací cesty a umělou plicní ventilaci, vstup do kostní dřeně pro podávání léků a zahájili nepřímou srdeční masáž. Poranění hlavy, trupu a končetin, která utrpěl, však byla neslučitelná se životem, a zasahující lékař musel konstatovat jeho smrt," uvedl Humpl.

O dvě a půl hodiny dříve přitom záchranáři zasahovali u obdobného pracovního úrazu v Horní Suché na Karvinsku. Muž tam z výšky osmi metrů spadl z pracovní plošiny. Na místo vyjel zdravotnický tým a vzletěl vrtulník Letecké záchranné služby.

„Dvaačtyřicetiletý pacient byl při vědomí a komunikoval, jeho stav se však velmi rychle zhoršoval, až došlo k selhání jeho krevního oběhu. Posádky proto zahájily resuscitaci, kterou se jim podařilo za podpory léků a přístrojové techniky obnovit činnost srdce," doplnil mluvčí. Podle lékaře ale muž utrpěl mnohačetná poranění a do ostravské fakultní nemocnice byl transportován v kritickém stavu.

Video
Video se připravuje ...

Bouračka mezi policisty v Ostravě-Vítkovicích. PČR