„Děkuji všem, kteří mi podali první pomoc, zavolali rychlou záchrannou službu a byli se mnou do příjezdu sanitky. Jsem rád, že mezi námi existují lidé, kterým není lhostejný život druhých. Zároveň se omlouvám těm, kteří měli navazující spoj a nestihli ho,“ napsal Jan na sociálních sítích.

Přidala se i jeho žena Pavlína (34) s tím, že manžel už je v pořádku v domácí péči a že utekl hrobníkovi z lopaty. „Opravdu utekl hrobníkovi z lopaty. Také bych chtěla velmi poděkovat těm, kteří muži a tátovi od dětí pomohli. Jemu děkuji za to, že zareagoval tak, jak zareagoval, když pociťoval tlak na srdci a zastavil autobus, aby neohrozil cestující,“ uvedla žena.  

Čekají ho vyšetření

Jan nyní čeká na výsledky vyšetření. „Vypadá to na náběh na mrtvici nebo infarkt. Strašný okamžik. Vyjížděl jsem ze zastávky a zničehonic mi začalo být špatně. Cítil jsem svírání na hrudi, mravenčení, špatně se mi dýchalo,“ popsal muž, který si přál být řidičem autobusu odmalička.

Když na poslední chvíli zastavil u krajnice a otevřel všechny dveře, lidé pár vteřin nevěděli, co se děje. „Pak jedna paní nakoukla do kabiny a hned přispěchali další cestující. Polévali mě vodou a masírovali, než přijela sanitka. Byl jsem rád, že jsou se mnou,“ vylíčil Gomola.

Píší mu kolegové

Janu Gomolovi teď volají a píšou i kolegové z práce, skládají mu poklonu a přejí brzké uzdravení. „Ujetý spoj je v tomto případě bezpředmětný! Hlavní je, že jsi v pořádku, dokázal si odhadnout svůj stav a bezpečně zastavit!“ uvedl jeden z nich, stejně jako lidé v desítkách komentářů.

„Ze zkušenosti vím, že jsou cestující v těchto případech ohleduplní. Jednou jsem dojela na zastávku a řekla jim, že mě přijde vystřídat kolega, protože nejsem ve stavu nadále pokračovat. Všem se toto může stát a nezáleží na věku, protože kolaps je pro všechny,“ podělila se další z žen.

VIDEO: Zásah záchranářů u kolapsu řidiče v Brně.

Fotogalerie
5 fotografií