Směrem na Frýdek-Místek budou tři objízdné trasy. „Pokud řidič mine první značení objížďky, bude mít ještě další dvě možnosti. Z Hornopolní ulice, kolem Městské nemocnice na Fifejdách a dále na Senovážnou ulici by se ale řidiči měli vydávat jen výjimečně. Tato trasa je primárně určena pro složky integrovaného záchranného systému,“ uvedl výrobní náměstek Ostravských komunikací Petr Uhlíř.

Auta těžší než 3,5 tuny by měla jezdit po vnějších objízdných trasách přes úseky dálnice D1. Po Cingrově ulici neprojedou ani autobusy hromadné dopravy.

„Na daných místech ale nejsou žádné zastávky, které bychom museli přemisťovat," uvedl vedoucí údržby silnic Ostravských komunikací Tomáš Svoboda. Pro cestující MHD a příměstskou dopravou se tak nic nemění. V opačném směru se bude jezdit jen po jedné polovině.

Dva dny k dobru

„Na Cingrově ulici budou naši zaměstnanci frézovat povrch, udělají revize kanalizačních šachet a následně položíme na povrch komunikace živičné směsi. To vše bychom chtěli stihnout už do středy 8. června," uvedl ředitel Ostravských komunikací Daniel Lyčka. Další dva dny jsou rezerva v případě nepřízně počasí.

Ostravské komunikace v těchto dnech dokončují ještě opravu sjezdu z kruhového objezdu nad Mariánskohorskou ulicí ve směru na Porubu a Příbor. Chtějí ji dokončit do nedělního večera.

VIDEO: Přesun jednoho z mostů na trati mezi Lanžhotem a slovenskými Kúty.

Video
Video se připravuje ...

Přesun jednoho z mostů na trati mezi Lanžhotem a slovenskými Kúty. Skanska