U penzionu vzplála před 17. hodinou střecha o rozměru 50 x 15 metrů. V jeho přízemí byla autodílna, patro sloužilo pro ubytování.

„Hasiči v dýchací technice nasadili k likvidaci čtyři vodní proudy vnitřkem objektu, pomáhali s vyklízením hořlavých předmětů z autoservisu a rovněž před požárem chránili přilehlý vedlejší objekt,“ uvedl mluvčí hasičů Jakub Kozák.

S hašením a rozebíráním vnějšího pláště střechy vydatně pomáhala výšková technika. Na potoce Olešná vzniklo čerpací stanoviště, cisterny jezdily pro vodu také do areálu firmy Lenzing Biocel.

Mnoho kouře

„Pro rychlou výměnu lahví se vzduchem v dýchacích přístrojích byl na místě protiplynový automobil. Zásah komplikovalo velmi silné zakouření v podkroví,“ vysvětlil mluvčí.

Hasiči využívali termokamery a trhacími háky rozebírali konstrukce podhledů tak, aby se dostali ke všem možným ohniskům a zabránili tak dalšímu šíření.

Požár se podařilo lokalizovat deset minut před dvacátou hodinou. Až do rána na místě zůstala na dohled místní jednotka, svými cisternami je v noci doplňovali hasiči z Paskova a Krmelína. „Příčina vzniku požáru je v šetření,“ doplnil mluvčí.

VIDEO: Květnový požár autovrakoviště v Ostravě.

Video
Video se připravuje ...

V Ostravě hasiči zdolávají mohutný požár vrakoviště. HZS Moravskoslezský kraj

Fotogalerie
8 fotografií