Prohnuté stropní desky a poprskané zdi narušily statiku budovy. „Odborníci proto poškozené části zpevňuje ocelovými lany. Museli kvůli tomu bourat a demontovat část divadelní techniky,“ sdělila mluvčí Nového Jičína Marie Machková.

Kromě kulisárny a malého sálu zasáhly stavební práce i služební byt technika a kanceláře. Lana se kotví i do boční stěny jeviště hlavního sálu. Zaměstnanci divadla tak nyní úřadují v hereckých šatnách.

Jakmile dojde k zesílení stropních desek, budou se stavět nové příčky, budovat nové rozvody elektriky, vody, klimatizace, topení a doplní se zařizovací předměty.

Divák nic nepozná

„Přestože je rekonstrukce, která skončí na podzim a přijde na téměř 19 milionů korun, finančně velmi nákladná, divák žádnou přidanou hodnotu nezaregistruje. Cílem byla záchrana budovy,“ dodala vedoucí odboru školství na novojičínské radnici Oldřiška Navrátilová.

Novodobá přístavba Beskydského divadla pochází z druhé poloviny 80. let minulého století. Už před 17 lety musela být opravena. Tenkrát vykazovala narušenou statiku středová část budovy.

VIDEO: Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě připravilo loni pro veřejnost tanec v MHD.

Video
Video se připravuje ...

Balet na tramvajové zastávce v Ostravě FB Městský obvod Ostrava-Jih

Fotogalerie
5 fotografií