Muž pod vlivem pervitinu dobře věděl, proč nechce policii zastavit. Policie měla od počátku podezření, že za volantem sedí jim notoricky známý potížista.

Řidič se však s policií nehodlal bavit a začal zrychlovat. Při ujíždění to vzal v jednu chvíli dokonce přes chodník, naštěstí na něm zrovna nikdo nebyl. Pak ale auto nezvládl a skončil mimo silnici v reklamním panelu.

Video
Video se připravuje ...

Šílenec v Ostravě házel betonovým blokem na cizí auto. PČR

Vzápětí se podezření policie potvrdilo. „Jednalo se o muže, který má několika soudy vysloveno vícero zákazů řízení, nejdelší je do roku 2033,“ uvedla policistka Soňa Štětínská. Jak se ukázalo, muž byl také pod vlivem pervitinu. A přišlo se ještě na jeden problém.

Mrštil betonem, spletl se!

Recidivista si dva dny předtím dovezl betonovou kostku k jinému autu v Ostravě-Vítkovicích a mrštil ji po něm. Asi chtěl trefit čelní sklo, ale hod se mu poněkud nepovedl. I tak ale poničil kapotu auta.

„Zvedl tedy kostku a zamířil na sklo zadní, které měl rozbít. Škoda na autě je předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun,“ popsala Štětínská. Vandal z místa činu odjel.

Zadržený muž tohoto činu litoval, ale asi jen proto, že si spletl auto, které chtěl rozbít. Za jeho činy mu hrozí mu až dva roky basy.

Fotogalerie
6 fotografií