Čekat tady na autobus v lijáku tady dříve nebyla příliš velká výhra, a tak dostala místní zastávka střechu. Jenže to vypadá, že to za deště nebude výhra ani tentokrát. Stačí, aby přišel trochu větší poryv větru a čekatel zmokne tak jako tak.

„No nezlobte se na mě, ale zkoušel to někdo když pršelo? Je to vysoko. Za mě vyhozené peníze z okna. Prosím, předělejte to,“ napsal na sociální síti Daniel M. a další místní souhlasí. „Při severním větru a dešti zmoknu jak hovado!“ doplnil Adam F.

Důvod? Bagr!

Místostarosta Lukáš Lyčka dotazy nasměroval na předsedu josefovského osadního výboru Radomíra Homolu, který střechu prosadil na zastupitelstvu. „Ano, to je pravda, ale toto provedení si vyžádaly technické služby. Také mě to překvapilo,“ řekl.

Zastávka je umístěna u uzoučké uličky, která vede k dětskému hřišti. „Co je mi známo, tak se na hřiště zrovna naváží kačírek. Střecha je vysoko údajně proto, aby uličkou bez potíží projel malý bagřík, případně další technika,“ zdůvodnil Hromada.

Zatím bez stížností

Stížnosti či hněv kvůli nové zastávce zatím šéf osadního výboru v Josefovicích nezaznamenal. Vše je zatím v rovině rozpaků a pobavení místních.

„Pokud se objeví nějaké stížnosti, můžeme to opět projednat na příštím zastupitelstvu,“ uzavřel Radomír Hromada.

VIDEO: Brno postavilo zastávky MHD v centru naopak, prý aby lidé nevbíhali pod auta.

Video
Video se připravuje ...

Brno postavilo zastávky MHD v centru naopak, prý aby lidé nevbíhali pod auta Jiří Nováček

Fotogalerie
3 fotografie