Aby to bylo se vším všudy, roste u chaloupky i mech a kapradí. Na dodržování jízdního řádu pak dohlíží u vchodu do čekárny obě pohádkové postavy Křemílek a Vochomůrka.

 „Řidiči tudy často jezdí jako blázni. Chtěli jsme zpomalovací práh nebo omezení rychlosti na 50 km/h. Toho jsme nedocílili. Tak jsme to vyřešili pohádkovou chaloupkou. Funguje to výborně,“ řekl starosta Karel  Ferschmann.

Atrakce pro řidiče

Řidiči opravdu u kuriózní zastávky zpomalují, mnozí i zastaví, aby si ji prohlédli. „Za hodinu a půl, než jsem posekal trávník na hřišti, to bylo asi 25 aut, která tady zastavila,“ uvedl Ferschmann.

První díl večerníčku Křemílek a Vochomůrka odvysílala Československá televize v roce 1968. „Padesáté výročí jsme sice prošvihli o jeden rok, ale i tak chceme 2. června na Dětský den tu naši zastávku slavnostně otevřít,“ dodal Ferschmann.

Pařezová chaloupka

Je postavena z bílých tvárnic v podobě pařezu. Omítka, natřená barvou na hnědo, pak věrně imituje kůru. „Během června čekárnu ještě vylepšíme. S nápadem přišli sami místní. Chceme, aby když někdo vejde dovnitř, hrála hudba z večerníčku Křemílek a Vochomůrka,“ dodal Ferschmann.

VIDEO: Josef Dvořák: Na vnoučata musím mluvit jako Maxipes Fík.

Video
Video se připravuje ...

Josef Dvořák: Na vnoučata musím mluvit jako Maxipes Fík Adam Balažovič

Fotogalerie
17 fotografií