Vedoucí turistického oddílu Zálesák vymýšlí hry v terénu. Připraví téma a stanoviště s úkoly rozmístí po celém městě. Cíl je tajemstvím a dojde k němu jen ten, kdo rozluští šifry. Zadání leží v mrtvé schránce – knihobudce na autobusovém nádraží.

„Chytli se. Počet nadšenců s každou další hrou stoupá. Už jich je přes stovku,“ říká Jiří přezdívaný Hanys. Maminky s dětmi obchází terén ve dne, druzí třeba i za tmy s čelovkou na hlavě.

Už chystá další hru

„Je to moc dobře, že někdo v této době dokáže lidi zabavit. Klobouk dolů,“ děkují Jirkovi lidé na internetu.

Naposledy Jiří po trase schoval vězně Sacharina. Kdo ho našel, mohl vyluštit šifru, kam pokračovat dál. Úspěšní hráči získají v cíli kód, kterým otevřou pokladnici s drobnou odměnou.

„Aby se lidé na stanovištích neshlukovali, trvá hra dva dny. Teď v březnu chystám další s pomocí QR kódů. Prověří znalosti historie města,“ prozradí Říčný.

VIDEO: Průběh noční zážitkové jízdy, kterou pořádá pražský Dopravní podnik. Zájemci se mohou svézt starou soupravou a to dokonce do míst, kam se v rámci běžného provozu ani nepodívají. 

Video
Video se připravuje ...

Průběh noční zážitkové jízdy, kterou místy pořádá Dopravní podnik hl. m. Prahy. Zájemci se mohou svézt starou soupravou a to dokonce do míst, kam se v rámci běžného provozu ani nepodívají. David Zima

Fotogalerie
7 fotografií