K nárazu jedné tramvaje zezadu do druhé došlo poblíž křižovatky ulic 28. října a Nádražní při příjezdu na zastávku Elektra.

Na první pohled srážka nijak dramaticky nevypadala, ale následky byly poměrně vážné. Operátorům tísňových linek bylo nahlášeno několik zraněných lidí.

Byli při vědomí

Na místo vyrazily tři posádky zdravotních záchranářů. „Ošetřili celkem osm osob, pět žen a tři muže ve věku 23 až 49 let,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Všichni zranění s lékaři komunikovali. „Utrpěli většinou lehká až středně těžká zranění hlavy, v jednom případě zad,“ pokračoval Humpl. Sanitky zraněné cestující rozvezly na úrazové ambulance dvou ostravských nemocnic.

Video
Video se připravuje ...

"V centru Ostravy se srazily dvě tramvaje, osm cestujících se zranilo, říká mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.  ZZS MSK

Hledá se viník

Zda při nehodě hrála roli nepozornost, je zatím otázkou, alkohol to však nebyl.  „U obou řidičů byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem,“ sdělila policejní mluvčí Eva Michalíková. Kdo je za nehodu zodpovědný, se teprve ukáže.

„Kriminalisté v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti,“ doplnila policistka.

Máte to na kameře? Volejte 158!

Policie nyní hledá svědky nehody. „Žádáme především řidiče motorových vozidel, kteří mají za čelním sklem kameru a mohli tak zaznamenat průběh dopravní nehody nebo i jiné poznatky, aby se obrátili na linku 158 či nejbližší policejní služebnu,“ obrací se na veřejnost Michalíková.

Fotogalerie
3 fotografie