Nehoda se stala na frekventovaném místě, na Hlavní třídě poblíž křižovatky s Nerudovou ulicí. Policie je na místě, dopravu ale neodklání. „Při kolizi mělo dojít rovněž ke zranění osoby," uvedla policistka Sona Štětínská.

K řetězové nehodě došlo vinou nepozornosti hned několika řidičů. Přes přechod totiž přecházela maminka s kočárkem. Před "zeboru" proto škodovka spořádaně zastavila, jenže toyoty již nedobrzila a narazila do ni. Následně nedobrzdil ani autobus, který byl bez cestujících, a  další šoférka ve škodovce.

„Prozatím událost šetří jako tři dopravní nehody, kdy z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu je podezřelý řidič autobusu a rovněž obě řidičky,“ uvedla Štětínská. Dechové zkoušky ukázaly, že žádný z řidičů před jízdou nepil alkohol.

Tři auta v sobě

Před půl desátou dopoledne se na nedaleké křižovatce ulic 17. listopadu, Junácké a Majakovského srazila tři osobní auta. „Řidič (44) vozidla značky Škoda vyjížděl z vedlejší a nedal přednost vozidlu zn. Ford, které jelo po hlavní ulici, a řídila ho žena (54),“ popsala Štětínská.

Ford po nárazu dostal smyk a v protisměru se střetl ještě s vozidlem značky Mazda, za jehož volantem seděla žena (29).

Řidič a starší žena prošli dechovou zkouškou, u mladší šoférky nebyla kvůli jejímu zdravotnímu stavu na místě provedena. Ženu odvezla sanitka do nemocnice.