„Tanečníci baletu Národní divadla moravskoslezského potěšili ukázkami z baletů Rossiniho karty a Coppélia cestující na zastávkách tramvají v Ostravě,“ uvedla mluvčí divadla Šárka Swiderová.

Na některých zastávkách tančil soubor venku, někde jen ve dveřích. „Během dne jsme objeli v tyrkysové tramvaji celé město dvakrát. Balet Coppélia bude mít odloženou premiéru 19. září,“ řekla mluvčí a dodala: „Balet v tramvaji měl fakt ohromný ohlas. Lidé si nás natáčeli a fotili a bylo to moc prima.“

Video
Video se připravuje ...

Balet na tramvajové zastávce v Ostravě FB Městský obvod Ostrava-Jih

Nápad sklidil na sociálních sítích, kde lidé sdílejí video ze zastávky, velký ohlas. „Kdybych to viděl z auta, tak se překvapením mile zblázním,“ napsal například Martin, Božena dodala: „Super překvapení, skvělé.“

Bude se i zpívat

Doprovodný program pokračuje do neděle. V pátek a v sobotu budou například operní sólisté zpívat slavné árie z oken Divadla Antonína Dvořáka. Začíná se v 16 hodin a následně každou půlhodinu do 17.30 hodin.

Tanečníci zároveň podpořili neziskové projekty Křídlení, na kterých spolupracují s ostravským Dopravním podnikem, ten tramvaj zapůjčil.

Fotogalerie
17 fotografií