Řidič linkového busu ostravské MHD zrovna vezl v noci ze čtvrtka na pátek jedinou cestující. Na křižovatce ulic Opavská a 17. listopadu došlo ke střetu.

Někdo „nahoře“ nad oběma lidmi v autobuse držel ochrannou ruku. „Jejich zranění byla méně závažná,“ uvedl hasič Petr Kůdela.

Zvedl ho Bizon

Autobus na pohon zemním plynem ležel na levém boku v Opavské ulici směrem do centra města, kamion zůstal stát na kolech. Nehoda na několik hodin zablokovala provoz, ale vzhledem k tomu, že byla noc, nijak zásadně.

„Hasiči využili při opatrném zvedání autobusu silné navijáky vyprošťovacího speciálu Bizona a velké nafukovací zvedací vaky. Pak jej odtáhli asi 1,5 km do depa Dopravního podniku Ostrava,“ popsal Petr Kůdela.

Nedal přednost?

Podle policie jel řidič náklaďáku po vedlejší silnici a autobusu zřejmě nedal přednost. „Nyní kriminalisté zjišťují veškeré okolnosti k této nehodě,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Řidič kamionu se tak dostal do velkých potíží. „Byly zahájeny úkony trestního řízení v podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti,“ dodala policistka Michalíková.

VIDEO: Odstraňování následků nehod je pro hasiče každodenní práce.