Muž si tipoval v ostravských tramvajích nejčastěji ženy a staré lidi. Vychytralec kradl nepozorovaně přes rukáv své bundy. Oběti nic netušily.

„Někdy během okamžiku, jindy po nějaké době, se mu podařilo odcizit tu peněženku, tu mobilní telefon,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Prý kradl na přilepšenou

Dvěma ženám vzal z tašek zavěšených na madlech dětských kočárků doklady, peníze i mobily. Muž se neštítil okrádat ani důchodce. Nejstarší oběti bylo 79 let.

„Obviněný mu měl vytáhnout peněženku z oděvu. Pán v ní měl platební kartu, na níž se muž měl opakovaně pokusit o výběr peněz,“ popsala policistka.

Video
Video se připravuje ...

Fantoma tramvají v Ostrave odhalily kamery. PČR

Drzoun věci prodával a peníze utrácel. „Chtěl jsem si kapku přilepšit,“ řekl muž kriminalistům při zadržení. Celkem tímto přilepšováním způsobil škodu přes 70 tisíc.

Kamerám neunikl

K zadržení muže přispěly i záběry z kamer, kterými je vybavena již většina ostravských tramvají. Na záběrech je zřejmé, jak nenápadní umí kapsáři být, přestože stojí pár decimetrů od oběti.

S policií sice muž spolupracuje, ale jelikož byl už za podobný čin odsouzen, na soud si počká ve vazbě. „Za výše popsané jednání mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Soňa Štětínská.