Svůj díl viny nese i muž (52), který si přihnul víc, než je zdrávo, a uvelebil se na schodech v Nádražní ulici. V té chvíli si k němu bez okolků přisedla dívka. Obsluha kamery záhy zaznamenala, že předmět v mužově kapse se přestěhoval ke zručné kapsářce.

Když se vzápětí zlodějka v doprovodu několika kompliců vydala směrem k Novým sadům, naproti jí už jelo několik hlídek městské policie. „Strážníci viditelně překvapenou skupinku po pár metrech zastavili a ukázalo se, že nikdo ze čtveřice u sebe nemá doklady,“ uvedla mluvčí městské policie Tereza Kadrnožková.

Strážníci ji poznali

Dívka si z toho nedělala těžkou hlavu, hlídce sdělila vymyšlené jméno. Jenže strážníci v ní poznali známou firmu a její skutečné jméno našli i v celostátním pátrání.

„Hlídce městské policie přiznala, že neznámému muži vytáhla z kapsy telefon, který poškozený skutečně postrádal,“ dodala policistka.

Případu se poté ujala republiková policie. Na služebnu si kromě „talentované“ zlodějky odvezla i její kamarádku (17), po které bylo také vyhlášeno pátrání.

VIDEO: Kapsářka (57) před pár dny obrala opilého muže v parku pod Petrovem.